Absinthe Set & tillbehör
Ett absintheset innehåller essens, måttglas och etiketter. Det är 280 ml absintheessens (absinthessens) som räcker till 14 st flaskor a 75 cl färdig Absinth. Detta är samma essens som vi levererar till spritfabriker över hela världen (distillery-yeast.com är vår industrisajt). Det är alltså inte någon hobbykvalitet utan högsta proffskvalitet packad i konsumentstorlek.

14 st snygga absintheetiketter medföljer för att klistra på flaskorna med färdig Absinthe. Till en flaska färdig Absinth anväder man 20 ml essens. Ett mätglas medföljer varje absinthset.

Absinthe blandas helst med starkare sprit än 40%, ända upp till 70% rekommenderas. Detta är för att malörsolja, anisoljorna och stjärnanisoljor är lösliga i alkohol men olösliga i vatten. Det är därför Absinthe blir mjölkigt - opaliserar - när man tillsätter vatten. Av samma anledning skall Absinthe inte förvaras i kylskåp, när det är kallt kan oljorna bli så svårlösliga att absinthen opaliserar. Absintheessensen skall blandas med neutral alkohol, t ex vodka, finsprit eller brännvin. Den som vill ha en lite mjukare Absint kan tillsätta 50-100 gram strösocker.

Detta är riktig Absinthe med äkta malörtsolja i. De flesta kommersiella absinter saknar malörtsoljan för att få importeras till USA. Om receptet följs så innehåller en flaska på 75 cl färdig Absinthe 35 mg thujon, utom Absint 55 som innehåller 55 mg - världens starkaste Absinthe. OBS! Max tillåten thujon inom EU är 35 mg/liter. För att få tiilåten blandning ska 50 ml thujon blandas till 3.1 liter färdig dryck.

Vi levererar också utanför Sverige AbsintheKit.com

Absinthe Set & tillbehör

View as Grid List

25 Items

per sida
Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

25 Items

per sida
Sortera efter fallande (321, cba...)
Back to Top