Saigon Kanel Malen Stor 155 gram

Redo att skickas!
SKU
48176
Lägg till för att jämföra
199,00 kr

Äkta Vietnamesisk Saigon kanel

(Cinnamomum loureiroi) från Quảng Ngai provinsen i Vietnam . Anses som världens bästa kanel.

Det är sällan något så bra är så billigt i förhållande till en standard produkt. Jämför vanlig kaviar och rysk kaviar, sådan är skillnaden. Men det är inte så med Saigonkanel, den är bara lite dyrare.

Det svåra är att hitta Saigon kanel - här finns den.

Saigonkanel, även känd som vietnamesisk kanel, är en av de mest uppskattade sorterna av kanel på grund av dess särskilt starka smak och höga oljeinnehåll. Den kommer från arten Cinnamomum loureiroi och odlas i Vietnam, även om den också kan hittas i andra delar av Sydostasien.

Det som skiljer Saigonkanel från andra kaneltyper, som Ceylonkanel och Cassiakanel, är dess robusta och söta smak med en tydlig hetta. Den höga koncentrationen av kanelaldehyd i Saigonkanel ger den en intensivare och rikare smak jämfört med andra sorter, vilket gör den till ett populärt val för matlagning och bakning.

Saigonkanel används ofta i kryddblandningar, till exempel i femkryddpulver, och är en viktig ingrediens i många vietnamesiska rätter. Den är också populär i desserter och sötsaker, som kanelbullar och äppelpaj, där den bidrar med en djup och komplex smak.

På grund av dess styrka behöver man ofta använda mindre mängd Saigonkanel än vad som anges i recept som är avsedda för andra typer av kanel. Det är också viktigt att notera att Cassiakanel, som Saigonkanelen tillhör, har högre nivåer av kumarin, en förening som kan vara skadlig i stora doser, så det är klokt att konsumera den med måtta.

Saigonkanel är generellt dyrare än andra kaneltyper på grund av dess högre kvalitet och eftertraktade egenskaper. Dess rika smak och arom gör den till en favorit bland kryddkännare och den anses av många vara världens bästa kanel.

 

 

 

Lägg till i önskelista

Äkta Vietnamesisk Saigon kanel (Cinnamomum loureiroi) från Quáng Ngai provinsen i Vietnam . Anses som världens bästa kanel.

Saigon kanel innehåller 1-5% eteriska oljor och 25% kanelaldehyd som är det högsta innehållet av alla kanelkryddor. Det betyder att om Du konsumerar mycket kanel - max 4 gram dag - så får Du högre verkan/mer smak av Saigonkanel för den innehåller mer aktiva substanser än någon annan kanel.

Äkta Saigon kanel är den dyraste av alla kanelkryddor och används bl.a. som smaksättare, antimikrobiell och agrokemisk.

Den har också visat sig ha en ökande effekt på insulinkänsligheten eftersom den äkta Saigonkanelen därför gör att kroppen producerar 29% mindre insulin.

Kanelen är redan mald - Du slipper mala i kryddkvarn eller mortel. Lukta på Saigon kanelen och jämför med all annnan kanel. När du provat den äkta varan kommer du inte att vilja använda annan kanel.

Inom viktkontroll och bantning används kanel för att snabbare försätta kroppen i ketos. Lite kanel i kaffet kan vara skillnaden mellan att gå ner i vikt eller inte med samtliga GI eller kolhydratmetoder; allt till priset av en extra god kopp kaffe.

OBS: Om du vill ha äkta Vietnamesisk Saigon kanel så försäkra dig att kanelen har det latinska namnet Cinnamomum loureiroi.

PRODUKTER SOM DU KANSKE GILLAR!

Saigon Kanel Malen Stor 155 gram

199,00 kr