Garvsyra (Tannin) 25 kg

Redo att skickas!
Bara 2 kvar
SKU
21787
Lägg till för att jämföra
16 660,00 kr

Garvsyra (tannin) av livsmedelskvalitet

Tanninet är ämnet som gör röda viner sträva och ger eksmaken i whisky och cognac.

25 kg paket för företag. Priset är inklusive livsmedelsmoms.

Priset är så bra för att vi i vår tillverkning använder mycket livsmedelsgodkänd garvsyra samt även säljer inom hela EU. Därför kan vi köpa in volymer och pressa priset. 

 

Lägg till i önskelista

Garvsyra av livsmedelskvalitet med många användningsområden

 

Garvsyra, även känd som tannin, är en naturligt förekommande växtpolyfenol som finns i flera livsmedel och drycker. Den har en karakteristisk bitter och sammandragande smak och är bland annat rikligt förekommande i te, rödvin, och vissa frukter som äpplen och druvor, samt i nötter som valnötter och mandlar.

Inom livsmedelsindustrin används livsmedelsgodkänd  garvsyra för flera olika ändamål:

  1. Klarning av drycker: Garvsyra kan användas för att klara bort proteiner som kan orsaka grumling i drycker som öl och vin. När garvsyra tillsätts binder den till proteiner och andra partiklar, vilket gör att de faller till botten och kan filtreras bort.

  2. Smaksättning: På grund av dess distinkta smakprofil bidrar garvsyra till den komplexa smaken i drycker som vin och te. I vinproduktion är balansen av garvsyra viktig för att skapa struktur och en önskad smakprofil.

  3. Konservering: Garvsyra har antioxidativa egenskaper, vilket betyder att den kan hjälpa till att skydda livsmedel mot oxidation och därmed förlänga hållbarheten.

  4. Sammandragande medel: I vissa kulturer används garvsyrarika livsmedel för deras sammandragande egenskaper, som kan bidra till att minska inflammation och behandla olika hälsotillstånd.

  5. Matlagning: Garvsyra kan användas i marinader, då dess sammandragande egenskaper kan hjälpa till att mjuka upp kött.

PRODUKTER SOM DU KANSKE GILLAR!

Garvsyra (Tannin) 25 kg

16 660,00 kr